Over de Stichting

 

Stichting Geniet namens Anique is bedacht door Anique Erens uit Schinveld. Het doel van de stichting is tweeledig.

 

Het eerste doel is om jongvolwassenen (in de leeftijd van 18-39 jaar) met kanker een leuke dag of moment te bezorgen. Anique heeft namelijk zelf ondervonden dat deze jongvolwassenen vaak buitengesloten worden van onvergetelijke activiteiten en belevingen. Juist in deze fase in het leven is het belangrijk om leuke activiteiten te kunnen doen en mooie herinneringen te maken met je naasten. Bovendien hebben jongvolwassenen vaak onvoldoende financiële middelen om bijvoorbeeld een dagje naar het dierenpark te gaan of lekker buiten de deur te gaan eten. Stichting Geniet namens Anique wil hier graag een steentje aan bijdragen. 

Daarnaast zal Stichting Geniet namens Anique de Stichting www.STOPhersentumoren.nl middels een jaarlijkse donatie blijven ondersteunen.


Graag willen wij de aanleiding van het eerste doel nader toelichten. 

In februari 2018 is er bij Anique een kwaadaardige hersentumor geconstateerd.  Anique is destijds direct geopereerd en heeft hierna 33 bestralingen gehad. Vooralsnog leek het erop dat de operatie en de bestralingen effect hadden. Echter, in 2019 keerde de tumor weer terug. Anique heeft toen zes zware chemokuren gehad, helaas met weinig effect. In april 2020 is zij wederom geopereerd met daaropvolgend drie zware bestralingen. Ook deze behandelingen hebben relatief maar van korte duur geholpen, in november 2020 bleek namelijk dat de tumor weer actief was. Een nieuw behandelingstraject is gestart in januari 2021 in de vorm van chemo door pillen. Helaas heeft ook deze behandeling niet aangeslagen, 29 augustus 2021 is Anique op 25-jarige leeftijd overleden. 

Anique is niet bij de pakken neer gaan zitten. Na de eerste operatie is ze al snel gestart met het maken van wenskaarten. De opbrengst van de verkoop van de kaarten ging naar Stichting STOPhersentumoren.nl. Ook heeft zij, samen met haar vader Pierre in 2019 aan de fietstocht “Limburgs Mooiste” meegedaan, waarbij ze geld hebben opgehaald. Deze opbrengst is eveneens naar Stichting STOPhersentumoren.nl gegaan. Inmiddels heeft Anique al ruim € 10.000,00 gedoneerd aan Stichting STOPhersentumoren.nl. 

Anique wilde graag iets betekenen voor anderen, zo is haar idee ontstaan voor het oprichten van Stichting Geniet namens Anique. Lotgenoten helpen, het leven nemen zoals het is en daar mooie momenten aan toevoegen. Genieten van het leven is immers zo belangrijk.